[Галерија] Мурали во Шпанија кои светат во темнина

Серијал мурали од шпанското студио за уметност и дизајн Reskate Arts & Crafts, содржат и второ, скриено уметничко дело кое се појавува само преку ноќ.

Уметничките дела кои светат во темнина се насликани со фотосветлечка боја, која свети 12 часа после изложеноста на сончева светлина.

glow-1

glow-4

glow-5

glow-6

glow-7

glow-8