[Галерија] Мурали од фигури без лица од Seth

Францускиот муралист Жулиен Малард, попознат како Seth, во изминатата година патувал на многу локации низ светот, сликајќи мурали во Кина, Тајланд, Нов Зеланд, Канада, Италија и други локации.

Seth слика огромни човечки фигури, претежно деца, кои немаат лице, бидејќи им е „исечено“ од работ на зградите. Со тоа Малард сака да покаже дека тие се сведоци на нешто што ние не го гледаме.

Муралите на Малард „дефинираат хибридна култура меѓу модерниот израз и традиционалното претставување. Целта на неговиот пристап е да поттикне артистички дијалог“, пишува на веб страницата на уметникот.

Извор: Colossal