[Галерија] Мирните граници меѓу дел од европските држави

Откако во 1985 година стапи во сила Шенгенската спогодба ограничувањата за движење меѓу земјите во Европа полека почнаа да се бришат.  Холандскиот фотограф Валерио Винченцо ја документираше оваа промена во неговиот серијал „ Гранична линија, границите на мирот”, проект кој е особено силен во време кога ЕУ се бори со имигрантската криза.

Погледнете ја галеријата: