[Галерија] Mинијатурни куќички – скулптури изградени околу саксиски растенија

Дизајнерот Џедедаја Волц (Jedediah Corwyn Voltz) кој твори во Лос Анџелес, создава минијатирни скулптури на куќички на дрво кои се поставени на бонсаи дрвца или други саксиски растенија.

Тој се потпира на своето знаење стекнато низ повеќе од една деценија како дизајнер на сценски реквизити за филмови и други проекти.  Погледнете ја галеријата од овие минијатурни ќуќички на дрво.