[Галерија] Маски од тоалетни ролни

Junior Fritz Jacquet уметник од Франција кој работи со хартија, а јавноста за него дозна по колекцијата чудни маски изработени од ролни за тоалетна хартија.

 

Инспириран од оригами уметноста, секоја маска тој ја прави од една тоалетна ролна која ја витка и и дава форма на лице, со експересија. Парчето го завршува со слој од различни пигменти. Маските подолу се само дел од работата на Jacquet, а повеќе негови дела може да се видат на Facebook.