[Галерија] Макета на фестивалот „Гластонбери“ од лего коцки

Eден од најголемите и најпознатите светски музички фестивали, Гластонбери, започна денеска, со „панк балет“ на музика од David Bowie. Во меѓувреме, неколкумина фанови на овој фестивал направија верна макета на Гластонбери направена исклучиво од лего коцки. Фестивалот годинава изминува во контороверзите поврзани со букирањето на хип хоп ѕвездата Kanye West, кој за голем дел од посетителите е премногу комерцијален музичар за да настапи на овој фестивал. Англиските обложувалници дури понудија можност за обложување дека Kanye ќе биде исвиркан за време на неговиот настап, со коефициент 2.00.

gllg-10

gllg-2

gllg-3

gllg-4

gllg-5

gllg-6

gllg-7

gllg-8

gllg-1