[Галерија] Македонските уметници со свои илустрации ги слават номинациите на „Медена Земја“

Оскаровските номинации за најдобар документарен филм и странски филм кои синоќа ги освои македонскиот документарен филм „Медена Земја“ ја предизвикаа најголематa еуфорија во поновата историја. Македонските уметници преку илустрации дадоа свој придонес и го овековечија филмот на Тамара Котевска и Љубомир Стефанов.  Радио МОФ ги собра илустрациите на Васил Шемко, Ристо Аврамовски, Бане Кома,  Зоран Кардула, Теано Кардула, Николина Огненовска, Ѓорѓе Јовановиќ, Милчо Велјановски, Стефанија Бетоска, Андреј Павлов и Ана Стојановска во најмедената галерија што некогаш е објавена.

https://www.instagram.com/p/B7RxgcNnPCy/?igshid=4llvl4f8ocfh&fbclid=IwAR1kdy5tQ2jc5F5hNRlsoWsrEtapVeELDNIgiQnxG0rdIf4Up4s9Mf2uFfY

https://www.instagram.com/p/B7TMdHtJ2Sd/?igshid=nlrlh7febmws&fbclid=IwAR2GJ8uzcpSHPIbaLe6i7vUjZ1g-NKVyWIzQxSVc8JXQR3NEls20WEcfCE8

Честитки до тимот на #МеденаземјаCongratulations to the team of #Honeyland

Posted by Gjorgje Jovanovik on Monday, 13 January 2020

Posted by Milcho Veljanoski on Monday, 13 January 2020

https://www.instagram.com/p/B7Q63HPncLx/?igshid=1xkeiztnrs4lu&fbclid=IwAR1PZdJ2J-Bs5v9oYDoGaYqSTVpNKRyn2kwOkboeX_DCcxkn-4jIESgSy1g

Дизајнерско решение на Ана Стојановска