[Галерија] Lumiere London 2016 – фестивал на светлината

Фестивалот на светлина Lumiere, кој годинава се одржува во Лондон, ќе ги осветли улиците и зградите на главниот град од 14-17 јануари.

Почнувајќи од минатата вечер, во познатите и прометни области на Лондон ќе бидат прикажувани уметнички инсталации кои ќе ги фасцинираат минувачите. На Mayfair, King’s Cross, Oxford Circus, Piccadilly, Trafalgar Square и Westminster ќе бидат поставени околу 30 инсталации.

Фестивалот Lumiere прв пат се одржал во Дурам во 2009 година, а годинава за прв пат се одржува и во Лондон, пишува Independent.