[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

Британскиот фотограф Derek Ridgers во 70-те и 80-те години на минатиот век ги портретирал не само познатите личности, славните артисти и пејачи, туку и луѓето по улиците на Лондон, со сета своја живописност. Меѓу неговите објекти се наоѓаат и овие панкери, сликани во тогаш актуелните клубови во северен Лондон: „Billy’s“, „Blitz“, „Taboo“, „Electric Ballroom“… Фотографиите се издадени во книгата на Ridgers „Лондонска младина, ’78-’87“.

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

[Галерија] Лондонски панкери во 70-те и 80-те

 

Извор