[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Од прочуениот DeLorean од „Back To The Future“, до автомобилот на Walter White во „Breaking Bad“ (Pontiac Aztec), многу филмови и серии останале запаметени, меѓу другото и по присуството на некој посебен автомобил во нив. Уметникот и дизајнер Jesus Prudencio направи одлична серија минималистички постери, наречена „Cars and Films“, во која се претставени легендарните коли од филмовите:

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

The Blues Brothers

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

National Lampoon’s Christmas Vacation

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Little Miss Sunshine

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Back To The Future

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Ferris Bueller’s Day Off

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Breaking Bad

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Ghostbusters

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Moonrise Kingdom

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Pulp Fiction

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Rain Man

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

The Shining

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Thelma & Louise

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

The Big Lebowski

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Kill Bill

[Галерија] Легендарни коли од филмовите во минималистички постери

Six Feet Under

Извор