[Галерија] Креативците на дело – улична уметност во околината на Скопје

Десет млади луѓе минатиот месец беа дел од работилниците за улична уметност кои ги организираше Младински образовен форум во соработка со Графити Шоп Хром.

Галерија

Целта на овие работилниците беше да ги соединат младите, инспиративни и креативни луѓе кои имаат интерес за улична Уметност, а се фокусираа на учeње на основните техники, како типографија, изработка на шаблони и цртање на графити.

За тоа колку научија и што изработија, може да погледнете преку видеото и фотографиите во продолжение:

Галерија

1

2

3

4