[Галерија] Креативните силуети на уметникот Ли Хонгбо

Уметникот Ли Хонгбо е познат по своите скулптури од флексибилна хартија, но овојпат тој создаде нова серија на силуети. Секој дел е внимателно исечен од ножот оставајќи негативен простор од каде што се чини дека предметите произлегуваат.

Според Хонгбо, силуетите се еден вид предупредување дека „човекот на крај ќе се уништи поради неговата лакомост и злоупотребата на животните“.