[Галерија] Креативни протести низ светот

Ако паметните зборови и мирните гестови се користат за протест, тој добива повеќе позитивно внимание, а со тоа може да се промени текот на историјата. Традиционално, протестите се сметаат како начин да се бара промена на власта, но според историјата, тие ретко постигнуваат долготрајна промени, пишува интернет порталот Bullhorn . Овде се наброени протести низ светот, кои се истакнале со своите креативни транспаренти и начини на демонстрирање револт:

Блокадата на патот во Хонг Конг

Кога меѓу оние кои протестираат има и фанови на Хари Потер

Шпанка протестира против агресијата врз Палестина на холивудскиот Булевар на славните

Демонстрации против нелегалната трансплантација на органи

Индијци протестираат против коментарите на владата дека „оние кои не се облекуваат скромно повикуваат на силување“

Протест во Бразил против Светското првенство организирано од ФИФА

Протест во Портланд, САД против транспортот на јаглен, гас и нафта

Одговор на логиката на баптистичката црква во Вестборо дека „Бог не мрази никого“

Работници во фабрика ги положија своите шлемови на улица во Италија

Протест на шпански рудари, кои одржуваат светлина со своите светилки на шлемовите