[Галерија] Кога ликовите од бајките би имале Инстаграм

Италијанската илустраторка и дизајнерка Simona Bonafini направи сатирични илустрации во кои се претставува како би изгледале Инстаграм профилите на ликовите од бајките. Заспаната убавица, Аладин и Јасмин, Ариел, Петар Пан и Венди, Алиса, принцезите и принцовите, волшебниците и другите ликови од филмовите на Дизни обожаваат да се сликаат, во серијата наречена „Селфи бајки“.

Бел (Убавицата и ѕверот) чита „Game of Thrones“, волшебникот Мерлин избегал од Ворт на Хаваите и ужива во коктели, Ариел (Малата сирена) вели дека ужива во летото и во своето бикини, а лошата кралица од „Снежана и седумте џуџиња“ прави селфи додека го прашува огледалото: кој е најубав на светот?

[Галерија] Кога ликовите на Дизни би имале Инстаграм

Коментарите под фотографиите се исто така одлични: на пример, љубоморните полусестри на Пепелашка оставаат завидливи коментари на нејзините слики:

[Галерија] Кога ликовите на Дизни би имале Инстаграм

[Галерија] Кога ликовите од бајките би имале Инстаграм

[Галерија] Кога ликовите од бајките би имале Инстаграм

[Галерија] Кога ликовите од бајките би имале Инстаграм