[Галерија] Kарикатуристи од целиот свет оставија свој белег на победата на Доналд Трамп

Статуата на слободата прикажана како кловн, како тропа на вратата на Канада и како е засрамена ден по изборите – ова се дел од карикатурите кои уметници од целиот свет ги посветија на претседателските избори во Америка. Победата на Доналд Трамп остави многу луѓе без зборови, но за карикатуристите ова претставуваше неизмерна инспирација. Па така, уметници од целиот свет се потрудија да остават свој белег на изборите преку нивните илустрации. Во продолжение, дел од најдобрите: