[Галерија] Карикатуристи од 12 земји го цртаат Трамп

Илустраторот на POLITICO, Мат Вуркер неодамна собрал колекција на политички карикатури од различни земји во светот, преку кои покажува што другите земји мислат за „феноменот“ Доналд Трамп.

Во колекцијата има илустрации од колеги на Вуркер од Бугарија, Шкотска, Обединетите Арапски Емирати, Холандија, Австралија, Австрија, Канада, Јордан, Република Ирска, Франција, Велика Британија и Куба.

 


Извор: POLITICO