[Галерија] Како изгледаат вистинските ликови од најпознатите интернет мемиња

Интернетот и социјалните мрежи се исполнети со бројни впечатливи мемиња, вклучувајќи разни луѓе и животни од целиот свет. Во виртуелната зона ликовите веќе имаат глобално претпознатлив статус, тие се дел од секојдневната комуникација, одраз и поистоветување со нечии емоции, духовитост, иронија, чудење, фрустрации, тага или смеа.

Сепак, сите тие ликови живеат и во реалниот свет, надвор од екраните на смартфоните и лаптопите.

Bored Panda направи селекција со ликовите од дел од најпознатите и најупотребуваните мемиња – како овие интернет легенди се викаат, и како изгледаат сега, во секојдневниот живот.

Тардар Сос

Сем Гринер

Кабуси

Зо Рот

Клои

Дру Сканлон

Андрас Арато

Кајл Кревен

Кајоде Евуми

Зеди Смит

Ник Јанг

Мајкл МекГи

Силвија Ботини

Миа Талерико

Лаина Морис

Гиоргио Тсоукалос

Џордан Пил

Меги Голденбергер

Блејк Бостон

Игор Назаров

Владимир Брест

Дастин Метсон