[Галерија] Како гледаат луѓето со оштетен вид кога ќе ги извадат очилата

Дали сте се запрашале како го гледаат светот луѓето со некакво оштетување на видот? Уметникот Филип Барлоу од Кејп Таун направи серија од слики кои ja покажуваат секојдневната борба на луѓето со миопија и кратковидност.

На прв поглед, сликите на Барлоу личат на фотоградии без фокус. Но, ова се хиперреалистични уметнички дела кои совршено го прикажуваат светогледот на луѓето со лош вид кога ќе ги извадат очилата.

Истовремено, останатите луѓе може да сфатат како е да се живее со ваква состојба.