[Галерија] #JeSuisBruxelles – уметниците со порака за нападите во Брисел

Уметниците низ светот ја искажаа својата солидарност за жртвите во Брисел на социјалните медиуми.

Откако три експлозии го потресоа Брисел утринава, убивајќи повеќе од 30, а повредувајќи повеќе од 200 луѓе, уметниците се обратија на социјалните медиуми и на улиците низ Белгија за да ја покажат својата поддршка преку уметност. Поголем дел од цртежите се дела на француски уметници, во солидарност со луѓето на Белгија.

A photo posted by Matt Blease (@mattblease) on

💔 #Bruxelles

A photo posted by Margherita Urbani (@margheurbani) on

We stand in solidarity with #brussels Art by @geesubay

A photo posted by Huffington Post (@huffingtonpost) on

Извор: Guardian