[Галерија] Jeff Bridges фотографира позади сцената на сите свои филмови

Уште од 1988, познатиот американски актер Jeff Bridges ја документира атмосферата позади камерите на сите филмови во кои глумел, со неговиот единствен, панорамски фотоапарат Widelux.

Минатото лето, тој ја сподели со светот колекцијата впечатливи фотографии кои настанале на сетовите на неговите филмови:

Селфи со жртва на линчување во филмот на браќат Cohen, „True Grit“ од 2010

Селфи со жртва на линчување во филмот на браќат Cohen, „True Grit“ од 2010

Maggie Gyllenhaal се опушта на снимањето на „Crazy Heart“ во 2009

Maggie Gyllenhaal се опушта на снимањето на „Crazy Heart“ во 2009

Jeff и неговиот татко, актерот Lloyd Bridges, на снимањето на „Blown Away“ во 1994

Jeff и неговиот татко, актерот Lloyd Bridges, на снимањето на „Blown Away“ во 1994

Уште една сцена од снимањето на „True Grit“

Уште една сцена од снимањето на „True Grit“, со рачен опис на авторот

Од „The Big Lebowski“

Од „The Big Lebowski“

[Галерија] Jeff Bridges фотографира позади сцената на сите свои филмови

Од снимањето на„Iron Man“ во 2008

Од снимањето на„Iron Man“ во 2008

The Jesus (John Turturro) во акција во „The Big Lebowski“

The Jesus (John Turturro) во акција во „The Big Lebowski“

Gary Busey во ходник, на снимањето на „Fearless“ во 1993

Gary Busey во ходник, на снимањето на „Fearless“ во 1993

Режисерот Peter Bogdanovich го мести кадарот во сцена од „Texasville“ (1990)

Режисерот Peter Bogdanovich го мести кадарот во сцена од „Texasville“ (1990)

Tim Robbins и Joan Cusack позираат во сцена од филмот „Arlington Road“ во 1999

Tim Robbins и Joan Cusack позираат во сцена од филмот „Arlington Road“ во 1999

[Галерија] Jeff Bridges фотографира позади сцената на сите свои филмови

Kevin Spacey на снимањето на „K-Pax“ (2001)

Со својот брат, актерот Beau Bridges, на снимањето на „The Fabulous Baker Brothers“ во 1989

Со својот брат, актерот Beau Bridges, на снимањето на „The Fabulous Baker Brothers“ во 1989