[Галерија] Избор од последните цртежи со Пецко на карикатуристот Дарко Марковиќ

По тешко и долго боледување, синоќа  почина Дарко Марковиќ, познатиот карикатурист, сатиричар, филмски режисер. Богато и уникатно творештво Марковиќ остави како сценарист и сценограф, аниматор, стрип цртач, илустратор и дизајнер, а кај македонската јавност остана препознатлив како автор е на стриповите со популарниот јунак Пецко.

Погледнете дел од последните негови цртежи, објавени на ФБ профилот на Пецко, кои се луциден приказ на состојбите во македонското општество.