[Галeрија] Хонорарците пред Влада – „Доста нè крадете!“

Повеќе од две илјади демонстранти стигнаа пред зградата на Владата. Присутните симболично фрлаат пари кон зградата во знак на револт од изградените споменици, наспроти најавите за нови давачки за хонорарците и извикуваат „Доста нè крадете“, „Доста беше молк“ „Социјална правда“.

Организаторите на протестот и потписници на Повелбата за солидарност се обратија кон насобраниот народ.

Протестот почна од „Жена парк“ , а стана уште помасовен додека присутните се движеа од Собранието кон Владата.

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ

10877582_10152687539683439_1556969275_n

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ

10859702_10152687530328439_1540959499_n

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ

анте

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ

10877883_10152687520303439_924351665_n

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ

10866764_10152687520368439_860993567_n

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ

Фото: Анте Гулин/ Радио МОФ