[Галерија] Големи историски настани илустрирани преку годините во кои се случиле

Илустраторите Леван Пацинашвили и Давит Бабиашвили се обиделе да прикажат некои големи историски настани, преку креативен сликовит приказ комбиниран со годината во која се случиле.

Првото успешно клонирање на цицач

clone1996-583069d31844b__880

Големиот пожар во Лондон

londonfire1666-58306a34b0cb0__880

Формирањето на Мајкрософт

d1g1tal-chr0n1cles-part-1-5832ea1410d35__880

Бостонската чајанка

boston-tea-party1773-583069bfc2396__880

Откривањето на пеницилинот

d1g1tal-chr0n1cles-part-1-5832ea319a126__880

Убиството на Гај Јулиј Цезар

caesar44bc-583069c611647__880

Првата пловидба и тонењето на Титаник

d1g1tal-chr0n1cles-part-1-5832ea67a7b22__880

Објавена е „Хари Потер и каменот на мудрецот“

harry1997-58306a0e83a39__880

Раѓањето и смртта на Јохан Гутенберг

gutenberg1398-1468-58306a01e2438__880

Раѓањето на Адолф Хитлер

adolf-hitler1889-5830699fc4e87__880

Убиството на Џон Кенеди

jfk1963-58306a279fd71__880

Укинато е ропството во САД

d1g1tal-chr0n1cles-part-1-5832ea4c9dcc3__880

Раѓањето на Галилео Галилеј

galileo1564-583069fab7ce6__880

Бомбардирањето на Хирошима и Нагасаки

hiroshima-nagasaki1945-58306a206ea85__880

 

Измислена е првата светилка

lightbulb1879-58306a2eb94bc__880

Слетувањето на месечината

d1g1tal-chr0n1cles-part-1-5832ea1c69c41__880