[Галерија] Фотографии на Земјата направени од вселената

Од немирите во Украина, до пожарите во Калифорнија, во текот на 2014 година, сателитите DigitalGlobe успеаа да направат снимки што овозможија да се види она што се случува наоколу низ светот. Најуникатната перспектива за тоа како изгледа Земјата е токму преку надземниот поглед.