[Галерија] Фотограф се прикраде во забранетата зона во Фукушима

Кога нуклеарната катастрофа во Јапонија ја погоди Фукошима,  жителите кои имаа домови на 18 милји од нуклеарните реактори беа повикани да се евакуираат. Пет години подоцна, радиоактивната зона се уште затворена за посетители.

Сепак, човечката желба за истражување на „непознатото“ понекогаш ги победува забраните и опасноста. Ки Ви Лонг, 27-годише малезиски фотограф, избра да ги игнорира долгите процедури на владата и нелегално влезе во зоната на Фукушима, заобиколувајќи ги полициските патроли и барикадите.

Опремен само со гас маска, авантуристот-фотограф се изложил на зголеменото ниво на зрачење со цел да направи фотографии од градот кој останал недопрен од 2011 година.

Фукушима, за разлика од Чернобил, се уште не е ограбена

Во напуштените супермаркети роварат само животните кои се оставени во градот

Порнографски списанија, од март 2011 година

Продавница за книги

Освежувачи од 2011

Продавница за изнајмување видеа со филмски постер надвор од 2011

Луѓето заминале толку брзо што ги оставиле своите алишта во пералните

Времето е запрено во градовите Okuma, Namie, Futaba, Tamioka

Уште еден голем супермаркет во Namie, со многу книги

Повеќе списанија со стар датум

Кутија неотворено PS2 во еден напуштен дом

Напуштен паб

Ретки колекции во продавница за CD-а

Напуштена железничка станица

Еден од барикадите во градот Okuma