[Галерија] Филмски сцени „вметнати“ во реалноста

Франсоа Дурлен има невообичаено хоби – во секојдневието „додава“ сцени од некои од неговите омилени филмови со својот паметен телефон.

Вели дека еден ден, сакајќи да се пошегува, на статуа на Наполеон додал фотографија од неговиот коњ. Ја објавил фотографијата на Фејсбук, а голем дел позитивно реагирале на неговото дело.

Оттогаш има навика да прави вакви „средби“ меѓу реалноста и филмските сцени, а компилацијата од досегашните фотографии ја објави на Bored Panda.

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad72e9c3e0__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad726ab245__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aada4654b44__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aada0c5a9d5__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad9ab28e4e__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad7328e870__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad9d550a01__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad72ac0c48__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aada1f8591f__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad9dace5dd__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad73a4b12a__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad98128774__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aada396777c__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad721e3110__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aad98d7d9e8__700

I-Insert-Movie-Scenes-Into-Real-Life-Situations-Using-My-Iphone-58aada1557977__700