[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

Фотографот Килијан Шенбергер често останува без сон цели ноќи, возејќи по 3-4 часа во темница, за да стигне до планинските предели на Германија, Франција, Чешка и Австрија, откаде ги слика овие преубави пејсажи, неколку мигови пред изгрeјсонцето. Само на надморска височина од 500 до 1500 метри тој може да добие чиста слика на планинските врвови и ридови кои ѕиркаат низ утринската магла.

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

Неда Чаловска, Мрежа за заштита од дискриминација

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце

[Галерија] Европски магливи пејсажи на изгрејсонце