[Галерија] Есид хаус рејвери 1989-1992

Во доцните 80-ти и раните 90-ти, фотографот Dave Swindells сликал музичари, изведувачи, ликови од клубовите и ноќниот живот на редица легални и нелегални забави во Ибица и во Британија. Swindells бил вклучен во рејв-сцената и како директен учесник, а неговите фотографии денеска се сведоштво за раѓањето на една супкултура.

[Галерија] Есид хаус рејвери 1989-1992

Рејвер фотографиран во 5 наутро на забава во Глостерсшир, Англија

Девојка на забава во клубот Shoom, кој се смета за родно место на есид хаус културата

Девојка на забава во 1988 во клубот Shoom во Лондон, кој се смета за родно место на есид хаус културата

5 наутро на рејвот Tribal Dance, под автопатот М25 во Ист Гринстед, Англија во август 1989

5 наутро на рејвот Tribal Dance, под автопатот М25 во Ист Гринстед, Англија во август 1989

Клабери танцуваат во дворот на Amnesia на Ибица во 1989

Клабери танцуваат во дворот на Amnesia на Ибица во 1989

[Галерија] Есид хаус рејвери 1989-1992

Во клубот „The Trip“, 1988

Испотени рејвери на подиумот во Shoom во 1988

Испотену рејвери на подиумиот на Shoom во 1988

Рејвери на улична забава пред клубот „The Trip“ во Лондон во 1988

Рејвери на улична забава пред клубот „The Trip“ во Лондон во 1988

Извор