[Галерија] ENGAGE 2017

„Бидете ангажирани – бидете промената. Можеби е клише, но навистина е така“, рече Биргита Јонсдотир од Пиратската партија на Исланд на шестото издание на конференцијата за друштвен активизам ENGAGE, организирана од Младинскиот образовен форум и Радио МОФ.


9 домашни и странски говорници, на сцената во Кино Култура, зборуваа за граѓанската ангажираност, активизмот на јавниот и онлајн простор, слободата на говор и ЛГБТИ правата, борбата против популизмот, животната средина, културата, технологијата…

Целосната фотогалерија на Ванчо Џамбаски од атмосферата на ENGAGE 2017 погледнете ја на следниов ЛИНК

Видеото од целата конференција можете да го погледнете на следниов ЛИНК