[Галерија] Екстази таблети како постмодернистички поп арт

Графити-уметникот Dean Coleman, попознат како Zeus создава големи гипсени верзии на екстази таблети, кои ги изложува во стилот на постмодернистичкиот поп арт, барајќи уметничка димензија во изгледот на таблетите.

Застапени се дизајни на екстази популарни на црниот пазар, со отпечатоци кои се движат од автомобилски брендови до популарни ликови од цртаните филмови.

ex-10

ex-11

ex-12

ex-13

ex-14

ex-15

ex-2

ex-3

ex-4

ex-5

ex-6

ex-7

ex-8

ex-9