[Галерија] Едноокиот свет на Нориаки

Полскиот уличен уметник Нориаки со години наназад шета од град во град, од земја во земја и го врежува својот белег – едноокото црно-бело човече, давајќи некаков комичен, социјален или културен контекс и коментар.

Нориаки можете да го видите и во вашиот град, во вашето маало – по ѕидови, фасади на згради, кровови, подземни и надземни премини, некогaш и на улични „знаци“, но, исто така, неговите дела можат да се пронајдат и на маици, слики, на тетоважи…

Во продолжение, погледнете дел од светот на Нориаки: