[Галерија] Џиновски снежен мурал во Сибир

Simon Beck, кој се нарекува себеси „првиот и најпознат уметник на снег“ во светот, има ново ремек дело – огромен змеј кој го „нацрта“ одејќи по дебелиот снег близу Јакуцк, Сибир.

За еден негов снежен мурал се потребни околу пет до десет часат пешачење.

Beck го создал последниот мурал за снимањето на рускиот филм Drakony. Досега има направено многу мурали во снег, кои се објавени во книгата Simon Beck: Snow Art.

Извор: Bored Panda