[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

Последната инсталација на уметникот Jose Rodolfo Loaiza Ontiveros ги претставува ликовите на Walt Disney во едно поинакво издание. Кршејќи ги табуата, инсталацијата со наслов „Profanity Pop“ нуди нов поглед на легендарните ликови, кои во илустрациите се обземени од феномените на новото време. Изложбата е поставена во галеријата „Luz de Jesus“ во Лос Анџелес.

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

 

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание

 

[Галерија] Дизниевите ликови во уште едно поинакво издание