[Галерија] Дизајнер ја изгради The Last of Us од 20 илјади Лего коцки

Дизајнерот Тим Швалфенберг создал диорама од 20 илјади Лего коцки, базирана на играта на Плејстејшн од 2013 година, The Last of Us.

Неговото дело опфаќа цел градски блок од дистопијата во која се одвива играта. Градбата на Швалфенберг на домот на Ели и Џоел, опколен со ѓубре и надрасната трева, му одзела околу 100 часа.

Во меѓувреме, Плејстејшн објави трејлер за долгоочекуваното продолжение на играта минатиот месец. Се уште нема официјален датум кога играта ќе биде објавена.

https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage34964371781064-bcf0-418f-831c-de5b31f0fdb6

https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage349640c51dcfae-abe4-4210-a934-4c3dddd89f76

https-blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage349638ca9e22d0-63e1-44a5-ba90-864645fb17eb