[Галерија] Диско културата во Њујорк во 70-те

Менхетн бил епицентарот на диско културата во доцните 70-ти години на минатиот век, а фотографот Bill Bernstein ги овековечил прочуените ноќи во њујоршките клубови „Xenon“, „Paradise Garage“, „Hurrah“, „The Mudd Club“ и, како што може да се види на овие слики, најпознатата дискотека во „Големото јаболко“, „Studio 54“. Овие ретко видени фотографии овој месец се изложени во галеријата Serena Morton во Лондон.

disco-1

disco-10

disco-11

disco-12

disco-14

disco-2

disco-3

disco-4

disco-5

disco-6

disco-7

disco-8

disco-9