[Галерија] Децата од 50 држави и нивните омилени играчки

Економскиот јас помеѓу државите може да се види во различни сегменти, па кај детската насмевка. Италијанскиот фотограф Габриеле Галимберти, неколку години патува низ светот и ги фотографира децата во нивните игри. Секое дете, од педесет држави му ги покажало своите играчки. Разликата е огромна. Некои деца играат со прескапи кукли и колички, други се среќни со своето плишано мече или очилата за сонце, бидејќи и не знаат дека постојат други играчки.

Галимберти патувал во повеќе од 50 држави, од Тексас до Индија, Кина, Исланд, Мароко. Еве дел од она што тој го видел низ својот објектив:

1

 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

12

13

14

Извор: Дејли Мејл