[Галерија] Дел од најдобрите фотографии снимени минатата година

Повеќе од 140.000 фотографии од 166 држави од целиот свет стигнаа на конкурсот за најдобра фотографија на годината на „Sony World Photography“.

Жирито во меѓувреме успеа да ги селектира пристигнатите фотографии и да ги избере најдобрите кои влегоа во потесниот круг. Фотографиите притоа се поделени во три категории, професионална, отворена и младинска, а секој од нив во соодветни поткатегории.

Победниците во категориите за аматери и млади ќе бидат објавени на 18 март.  Овие фотографии ќе им се придружат на професионалните и сите заедно ќе се борат за главната награда и титулата фотограф на годината на свеченоста која на 30 април ќе се одржи во Лондон.

Во продолжение погледнете дел од најдобрите фотографии кои влегоа во селекција за наградата на  „Sony World Photography“.

6

5

4

3

2

1

13

12

11

10

9

8

7

Целата селекција може да ја погледнете ОВДЕ.