[Галерија] Булевар „Лезбејска Револуција“ за ослободувањето на Скопје

Табли со натписи „Булевар Лезбејска Револуција!“, синоќе осамнаа на повеќе згради во центарот на градот. Еден ден пред 13 ноември, Денот на ослободувањето на Скопје, новите табли се најдоа на повеќе улици кои се тазе преименувани.

Според ФБ страната на која во текот на денот беа поставени фотографиите, станува збор за акцијата за ослободување на хомофобично Скопје.

Еве дел од фотографиите:

[Галерија] Булевар „Лезбејска Револуција“ за ослободувањето на Скопје

12

14

15

17

2

5

8

10