[Галерија] Булент Килич – фотограф на годината според Гардијан

„Гардијан“ избра најдобар фотограф за оваа година да биде турскиот фотограф Булент Килич од агенцијата „Франс Прес“. Ова претставува галерија од неколкуте негови слики кои претставуваат поглед кон изминатите настани прикажувајќи ги немирите во Украина, бегалските кризи на границата на Турција со Сирија и авионската несреќа на MH17.