[Галерија] Британска уметница ги претвора шумите во уметнички дела

Ели Дејвис, талентирана мултимедијална уметница од Велика Британија, поминала седум години од својот живот претворајќи ги шумските пејзажи во прекрасни и морничави уметнички дела.

„Шумата претставува спој на природата, културата и човечката активност“ – пишува Дејвис на нејзината веб страница.

„Шумите се важни симболи во фолклорот, бајките и митовите, места за воспевање и магија, како и за опасност и мистерија. Во поновата историја тиа доаѓаат како поврзаност на психичката состојба со несовесноста. Позадината на мојата работа ги истражува начините во кои идентитетот е формиран од пејзажите во кои живееме и сме израснале“, додава Дејвис.

Извор: BoredPandа