[ГАЛЕРИЈА] Бразилски тинејџер креира 3Д фигури врз листови од тетраткa

Жоао Карваљо(João Carvalho) е 15-годишен тинејџер од Бразил кој прави цртежи врз листови од тетраткa. Иако ова можеби звучи здодевно, воопшто не е така.  Карваљо ги витка сините линии од страниците на тетратките и со мало додавање на сенки тој добива прекрасни 3Д фигури.Резултатот се карактери и форми кои „излегуваат“ од линиите на тетратката.

Интересен е и фактот што младиот Бразилец е самоук, а почнал да црта 3Д симболи и предмети во јуни оваа година.

1

linhas-caderno-5

linhas-caderno-9

linhas-caderno-10

linhas-caderno-11

linhas-caderno-8

linhas-caderno-8-1

linhas-caderno-6

linhas-caderno-12

Извор:Мediaartbox/Тudointeressante