[Галерија] Боите на Берлин

Културниот, социјалниот и политичкиот живот во најголемиот град во Германија, а втор најнаселен во Европската Унија, се манифестира со различни белези.

Јавните простори во Берлин бликаат со уметнички креации. Насекаде има разни графити, мурали, натписи, скулптури, oбоени фасади што ја интерпретираат урбаната култура, социо-политичките моментуми и општествените текови на локалните граѓани, активисти и уметници.

Во продолжение, погледнете ја оваа фото-прошетка низ Берлин, преку фотографиите направени од Никола Бурагев.