[Галерија] Бабите и нивните јадења низ светот

Италијанскиот фотограф Gabriele Galimberti сфатил дека прејадувањето со специјалитетите на бабите е универзална појава, па тргнал да истражува што готват бабите насекаде низ светот. Неговата серија „Delicatessen With Love“  прикажува баби од 58 земји, фотографирани пред да почнат со готвење, како и со готовите специјалитети. Еве дел од овие фотографии:

Ерменија – Толма (варијанта на нашата сарма со лозов лист)

[Галерија] Бабите и нивните јадења насекаде низ светот

 

Хаити – Ламби (морски полжави) во креолски сос

[Галерија] Бабите и нивните јадења насекаде низ светот

 

Малави – Финкубала (гасеници во сос од домати)

[Галерија] Бабите и нивните јадења насекаде низ светот

 

Мароко – Бат бот, берберски леб печен во тава

[Галерија] Бабите и нивните јадења насекаде низ светот

 

Филипини – Ајкула во супа од кокос

[Галерија] Бабите и нивните јадења насекаде низ светот

 

Кајмански острови – Игуана со ориз и грав

[Галерија] Бабите и нивните јадења низ светот

 

Либан – Мјадара (ориз и крем од леќа)

[Галерија] Бабите и нивните јадења низ светот

 

Индија – пилешко виндалу

[Галерија] Бабите и нивните јадења низ светот

 

Летонија – Силке (харинга со компири и урда)

[Галерија] Бабите и нивните јадења низ светот

 

Турција – Карнијарик (модри патлиџани полнети со месо и зеленчук)

[Галерија] Бабите и нивните јадења низ светот