[Галерија] Арт табли на студенти – бунтовници

Двајца бунтовни студенти од Колеџот за арт и дизајн „Columbus“ секоја недела се прикрадуваат во училиштето за да создаваат несекојдневни дела со креда на училишните табли.

арт

Анонимното дуо кое се се нарекува „Dangerdust“, својата „магија“ ја создава во текот на ноќта кога нема никој во училниците. За едно дело се потребни и по десетина часови, а секоја слика на училишната табла содржи по еден цитат од листата која младите бунтовници ја направиле со пребарувања на Гугл или по сугестија на нивните пријатели. Листата на цитати е огромна, од Banksy, Ellen Lupton, Claude Debussy,  па се до Nelson Mandela…

Погледнете дел од овие дела направени со обична креда:

арт

Извор: quickmeme