[Галерија] Активисти од Нови Сад го прикажаа другото лице на „Европската претстолнина на културата“ за 2021 година

Нови Сад е избран во 2021 година да биде една од трите „Европски престолнини на културата“, што се избираат секоја година, а локални активисти објавија фотографии и прикажаа што се случува често по јавните простори од овој српски град.

„Европски главен град на културата“ се назначува од Европската унија, па во текот на една календарска година се одржуваат серија културни настани со паневропски пораки.

Во продолжение, погледнете ги фотографиите што ги објави иницијатива на активисти од Нови Сад: