[Галерија] 15 причини зошто да спиете во шатор

Некои го сакаат кампувањето, други пак не можат да замислат да тргнат на кампување и да спијат во шатор. Сепак и покрај можноста да врне, да биде ладно, да има бибачки, кампувањето може да биде прекрасно искуство. За многумина е доволно само да бидат дел од природата и да го имаат најубавиот поглед од „влезната врата“.

Погледнете ги фотографиите подолу, направени на различни места и од повеќе фотографи:

#1 Санта Круз, Калифорнија

1

#2 Паа, Мустанг, Непал

2

#3

3

#4 Национален парк во Јута, САД

4

#5 Британска Колумбија, Канада

5

#6 Каргиак, Занскар, Индија

6

#7 Национален парк во Вашингтон, САД

7

#8 Заливот Хомер, Алјаска, САД

8

#9 „Sugarloaf Ridge“, Калифорнија, САД

9

#10 Реката Сети, Непал

10

#11 „McNeil Ridge“, Орегон, САД

11

#12

12

#13 „Joffre Lakes“, Британска Колумбија, Канада

13

#14 „Koh Rong Sanloem“, Камбоџа

14

#15 Национален парк „Joshua Tree“ , Калифорнија, САД

15

Извор: Тwistedsifter