[Фото]Студентите со кренати индекси пред Влада

Повеќе од пет илјади студенти стигнаа пред зградата на Владата каде ги кренаа своите индекси и прашаа која сила сега ќе ги сопре студентите.

mars-3

„Екстерно за Владата“, „Ние сме силата“, „Доста беше молк“ се само дел од паролите кои тие ги извикуваат овде.

10847032_10152890339740330_1630193246_n

Голем дел од студентите се недостапни поради проблеми со телефонските линии. Проблеми има во мрежата на Т мобиле и кај корисниците на ВИП операторот.

10822589_10152890341385330_1116106508_n

Маршот тргна денеска напладне од платото кај УКИМ, преку Собранието, за да студентите да стигнат на своето крајно одредиште – пред македонската влада.