Фотографија: Боби Дојчиновски

Младиот фотограф Боби Дојчиновски, кој живее и работи во Њујорк, на посебен начин го „зграпчува“ духот на оваа метропола, преку концептот на „улична фотографија“. Од неодамна, негова фотографија се наjде и во официјалната колекција на National Geographic. Еве некои од фотографиите на Доjчиновски, како и неговото видео од спонтаниот собир по повод смртта на познатиот радио водител Don Cornelius, кое има повеќе од 150.000 прегледи  на Youtube.

Фотографија: Боби Дојчиновски

 

Фотографија: Боби Дојчиновски

Фотографија: Боби Дојчиновски

Фотографија: Боби Дојчиновски

Фотографија: Боби Дојчиновски

Фотографија: Боби Дојчиновски

Фотографија: Боби Дојчиновски

Фото: Боби Дојчиновски – 500px / Instagram / dojcinovski.com / Twitter