Фотографии кои покажуваат како навистина изгледаат познатите туристички места

Помеѓу фотографиите на Инстаграм и реалниот приказ на она што се случува на некои од најпознатите туристички дестинации во светот има голема разлика. „Не е злато се што сјае“, пишува Вusinessinsider, кој понуди преглед на 13 вакви локации:

Кинескиот ѕид

BEIJING 🇨🇳

A photo posted by Cecile Lyndt 🐨 (@cecilelyndt) on

Пирамидите во Гиза

A photo posted by natgeo.trip (@natgeo.trip) on

Сликата на Мона Лиза

#蒙娜丽莎 #monalisa #louvre 很傻B的和丽莎姐自拍了

A photo posted by Vicky Fu (@vickyfu24) on

Нијагарините водопади

<3 @brittknee789

A photo posted by Landon Dowlatsingh (@landonproductions) on

Систинската капела

The creation of Adam

A photo posted by @nealyshad on

Афејловата кула

Woke up in Paris without my best friend 💔 @chelseacunningham

A photo posted by Z O Ë B R O W N (@zoee_zoe) on

Статуата Манекен Пис во Брисел

Версај

Avec mon amour 😍

A photo posted by Isabelle Backlund (@le_izabelle) on

Дизниленд

Gracias por hacer mi día tan especial, TEAMO!💚🎈🎉 #23 #basicAF #voyadisneyparanosentirmevieja

A photo posted by valeriamerlos (@vmerlos28) on

Забранетиот град во Пекинг

Бакингемската палата

#changingtheguard #london #buckinghampalace

A photo posted by Ana Paula Rodrigues (@anaprodriigues) on

Националниот парк Јелостоун

Yellowstone, Wyoming.

A photo posted by Rodrigo Trevino (@rodtrvn) on

Статуата Малата сирена во Копенхаген