[Фотогалерија] Најдобрите фотографии од архитектура за 2018

Седмото издание на Наградите за најдобра фотографија од архитектурата 2018, кои се сметаат за најпрестижно натпреварување во оваа индустрија, има рекорден број на пријавени фотографии и фотографи.

Финалистите се поделени во четири категории – екстериер, ентериер, чувство за простор и објекти во употреба, а фотографиите ќе бидат изложени на Светскиот фестивал на архитектурата кој ќе се одржи од 28 до 30 ноември во Амстердам. Посетителите на фестивалот ќе можат да гласаат за севкупниот победник, кој ќе биде прогласен на 30-ти ноември.

Во продолжение ви ги пренесуваме дел од фотографиите кои се најдоа меѓу финалистите на натпреварот.

Чинхуангдао, Кина / ФОТО: Ai Qing/APA18/Sto/Dornbracht

Милано, Италија / ФОТО: Marco Tagliarino/APA18/Sto/Dornbracht

Ланзароте, Шпанија / ФОТО: Marius Liutkevicius/APA18/Sto/Dornbracht

Кју, Велика Британија / ФОТО: Omer Kanipak/APA18/Sto/Dornbracht

Тскалтубо, Грузија / ФОТО: Ryan Koopmans/APA18/Sto/Dornbracht

Антиб, Франција / ФОТО: Aldo Amoretti/APA18/Sto/Dornbracht

Сусекс, Велика Британија / ФОТО: Andrew Robertson/APA18/Sto/Dornbracht

Лондон, Велика Британија / ФОТО: James Newton/APA18/Sto/Dornbracht

Пјонгчанг, Јужна Кореја / ФОТО: Laurian Ghinitoiu/APA18/Sto/Dornbracht
Facebook Twitter Pinterest

Кју, Велика Британија / ФОТО: Jeff Eden/APA18/Sto/Dornbracht

Граничната линија меѓу Хонг Конг и Макао / ФОТО: Shao Feng/APA18/Sto/Dornbracht

Шангај, Кина / ФОТО: Pawel Paniczko/APA18/Sto/Dornbracht

Чонќинг, Кина / ФОТО: Zhu Wenqiao/APA18/Sto/Dornbracht

Ченај, Индија / B.R.S.Sreenag/APA18/Sto/Dornbracht
Facebook Twitter Pinterest

Нингбо, Кина / ФОТО: He Zhenuan/APA18/Sto/Dornbracht